Sari la conținut

[NEWS] Moderna a cerut autorizarea imunizării adolescenților, în Europa și Canada. Rezultatul studiilor clinice


PYnK

Postări Recomandate

62194413.jpg

Moderna a solicitat autorizarea vaccinului anticovid pentru adolescenți. Cererea a fost depusă la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) și autoritățile canadiene.

În prezent, serul Moderna este autorizat pentru persoanele pentru 18 ani, astfel că producătorul a solicitat autorizarea în UE și Canada, relatează news.ro. Pentru grupa de vârstă 12-16 ani este autorizat în Europa și Canada vaccinul Pfizer-BioNtech. Moderna anunţa la sfârşitul lui mai rezultatele complete ale unor studii clinice asupra unui număr de peste 3.700 de participanţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, în Statele Unite.

„Suntem încurajaţi de faptul că vaccinul Moderna împotriva covid-19 s-a dovedit extrem de eficient în prevenirea Covid-19 la adolescenţi”, a declarat luni, citată într-un comunicat, CEO-ul Moderna, Stephane Bancel.

Vaccinul a fost în general ”bine tolerat”, subliniază compania americană, iar efectele secundare pe care le provoacă adolescenţilor sunt aceleaşi cu cele provocate adulţilor. Moderna „preconizează, de asemenea, să ceară o autorizare a utilizării de urgenţă agenţiei americane a medicamentului (FDA) în vederea extinderii utilizării vaccinului său la adolescenţi în Statele Unite”, mai anunţa compania.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate