Sari la conținut

[STIRI IT] Intel spune că va dura ani buni până când se va rezolva criza de chip-uri


akTeN

Postări Recomandate

Intel spune că va dura ani buni până când se va rezolva criza de chip-uri

Intel-criza-de-chip-uri-780x470.jpg

Chiar dacă tinde să o dea de gard în disputa cu Apple, președintele Intel, Pat Gelsinger, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la criza de semiconductoare. Pe fundalul pandemiei, munca și școala de acasă au generat o creștere imensă a nevoii de componente hardware, cerere pe care producătorii se chinuie din greu s-o onoreze.

Citat

Chiar dacă industria a început să se mobilizeze și să răspundă în primă fază nevoii pe termen scurt, va fi nevoie de ani buni pentru ca acest ecosistem să revină la capacitate maximă, cu ale sale substraturi și componente.

Pat Gelsinger, The Washington Post

În martie, Intel și-a anunțat planul de 20 de miliarde de dolari pentru a-și maximiza capacitatea de producție a chip-urilor. Pe terment scurt, compania se mobilizează să fabrice cele necesare în 6-9 luni, timp în care își va deschide două fabrici suplimentare în Arizona, Statele Unite, dar și în Europa.

Aceste decizii fac din Intel un posibil competitor direct pentru două alte companii majore de pe piața chip-urilor: Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) și Samsung Electronics Co Ltd. Cele două au început să domine acest sector, mutându-și atenția de la Statele Unite către Asia, continentul unde se fabrică peste două treimi din totalul chip-urilor.

sursa: zonait.ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate