Sari la conținut

[STIRI] Cât de performant este Snapdragon 888+, următorul procesor de top de la Qualcomm


PYnK

Postări Recomandate

snapdragon-888.jpg

O nouă versiune, mai puternică, a procesorului Snapdragon 888 de la Qualcomm este inevitabilă, având în vedere tradiția companiei de a lansa pe la jumătatea anului o revizie hardware. Nu știm încă exact cum va numi compania acest procesor, însă putem presupune, având în vedere lansările anilor precedenți, că se va numi Snapdragon 888+. Până acum nu am primit foarte multe informații, nici măcar pe cale neoficială despre acest model, însă un dispozitiv de test echipat cu un nou procesor de top de la Qualcomm a fost testat recent cu GeekBench, intrând astfel în baza de date a aplicației.

Snapdragon 888+ apare în primele teste de performanță

La fel ca în cazul modelelor din trecut, noul Snapdragon 888+ pare să fie o revizie hardware modestă. Este vorba despre un mic overclock pentru nucleul cel mai performant și în rest o configurație identică la nivelul celorlalte șapte nuclee.

Conform listării de pe GeekBench pentru dispozitivului Qualcomm Lahaina, o platformă de test, noul procesor va folosi aceeași configurație 1+3+4 nuclee. Nucleul principal Cortex X1 va fi însă tactat la 3.0 GHz, un upgrade minor de la cei 2,84 GHz de pe modelului original. În rest, cele trei nuclee secundare Cortex-A78 funcționează tot la 2,42 GHz, în timp ce nucleele de consum redus Cortex-A55 rulează la 1,8 GHz.

snapdragon-888-test.jpg

Rezultatele în testul GeekBench sunt puțin mai mari decât în cazul Snapdragon 888 standard, însă nu cu mult. Avem 1.171 puncte în testul single-core și 3.704 puncte în testul multi-core. Aportul de performanță este similar cu ceea ce oferă Snapdragon 865+ față de Snapdragon 865 standard. La capitolul performanță grafică nu sunt așteptate upgrade-uri majore, fiind vorba despre același GPU Ardeno. Este posibil însă ca și acesta să ruleze la o frecvență puțin ridicată.

La fel ca în cazul modelelor „Plus” din trecut însă, Snapdragon 888+ s-ar putea să fie regăsit doar în dispozitive cu sisteme de răcire mai avansate. Vorbim despre telefoane pentru gaming sau modele care tradițional adoptă sisteme de răcire performante. Astfel, flagship-uri „tradiționale”, precum următoarele modele de la Samsung sau Google, probabil că nu vor folosi acest cip.

O lansare oficială pentru Snapdragon 888+ este așteptată în luna iulie.

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate