Sari la conținut

Performanța Call of Duty care îți arată că este de neoprit: cât jocuri s-au vândut din 2003 până acum


George.

Postări Recomandate

call-of-duty-black-ops-4-specialists-117

Call of Duty continuă să fie una dintre cele mai populare francize din toate timpurile. Acest lucru se știe de mult timp, dar acum îi putem asocia și o valoare exactă. Datele oficiale tocmai au fost confirmate de Activision.

Toate jocurile din seria Call of Duty, începută în 2003, s-au vândut în nu mai puțin de 400 de milioane de exemplare până în prezent, conform numărătorii realizată de Activision. Astfel, a devenit una dintre cele mai bine vândute și profitabile francize create vreodată. Informația a venit la scurt timp după ce s-a confirmat și că ediția Battle Royale intitulată Warzone a depășit 100 de milioane de jucători în fiecare colț al mapamondului. Performanța este cu atât mai impresionantă, dacă ai în vedere că jocul s-a lansat doar anul trecut.

Dacă faci o analiză în retrospectivă, Call of Duty a devenit un fenomen global la finele lui 2007, odată cu lansarea primului Modern Warfare. Acela a fost și primul joc din serie care nu a mai avut legătură cu Al Doilea Război Mondial. Popularitatea sa a fost ajutată și de faptul că avea un mod de joc multiplayer foarte bine pus la punct, un detaliu care a prelungit mult viața jocului. Cu acel titlu a devenit evident că se pot scoate foarte mulți bani din CoD.

Anunțul legat de depășirea pragului de 400 de milioane de exemplare comercializate pentru toate titlurile din franciză a fost făcut pe blogul oficial Call of Duty și include fiecare ediție lansată vreodată, de la originalul Call of Duty până la Black Ops Cold War de toamna trecută.

Ultimul raport de acest fel a fost publicat în mai 2019 și, la acea vreme, discutam de peste 300 de milioane de exemplare vândute. Ca urmare, popularitatea seriei a explodat în ultimii doi ani, generând peste 100 de milioane de exemplare suplimentare, cu doar două ediții noi ale jocului, Modern Warfare în 2019 și Black Ops Cold War în 2020. În noiembrie 2020, Modern Warfare a devenit cel mai bine vândut joc Call of Duty din toate timpurile.

 

Sursa -> PlayTech.Ro

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate