Sari la conținut

Diego Maradona, stop cardiac! Argentinienii au anunţat că marele fotbalist a murit


Mirela

Postări Recomandate

Maradona a murit..  Ce s-a întâmplat

Ziariștii susțin că fostul mare fotbalist a decedat după un stop cardiorespirator - el a fost luat cu ambulanța de la locuința din localitatea Tigre și transportat la spital.

1418467159_NjUzNDVlODUwYzZhZjkxNGI3OTEyZTBiMDIyNg.thumb.thumb.jpg.f182948aa9bc1f1424642a42ef55c78d.jpg

Recent, Maradona suferise o intervenție chirurgicală pe creier după ce i se descoperise un cheag de sânge.

 

La începutul acestei luni, Maradona a fost operat pe creier pentru îndepărtarea unui hematom subdural (cheag de sânge), la cinci zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 60 de ani.

„Hematomul a putut fi îndepărtat cu succes. Diego a suportat bine operaţia. S-a trezit şi totul decurge bine”, anunța, la acel moment, doctorul Leopoldo Luque, chirurg în cadrul clinicii private din oraşul Olivos, la nord de Buenos Aires, în cursul unei conferinţe de presă.

Maradona fusese transferat la clinica respectivă după o primă spitalizare în oraşul La Plata, aflat la 60 km sud de capitala Buenos Aires. Intervenţia chirurgicală de marţi a durat aproximativ două ore.

Fostul fotbalist a fost supus apoi unei tratament pentru dezalcoolizare, fiind dependent de alcool.

Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie. El a câștigat, împreună cu echipa Argentinei (al cărei căpitan a fost) Cupa Mondială la fotbal în 1986.

Jnc9MTA2MCZoYXNoPWQ4ZmY2NzRkODFkN2RhMzZmZmE1MjEwYjBkMDRkYzhl.thumb.thumb.jpg.7ca768f25f4594d1b32ec511e52a068d.jpg

Mâna lui Dumnezeu” și piciorul lui Maradona care a înscris cel mai frumos gol din istoria Cupei Mondiale

Diego Maradona a jucat, de-a lungul carierei, la cluburi precum Barcelona sau Napoli. El a câștigat, de altfel, cu Napoli, două titluri în Seria A.

În cariera sa, Diego Armando Maradona a înscris 34 de goluri pentru echipa națională a Argentinei, în care a fost titluar de 91 de ori. El a participat la patru ediții ale Cupei Mondiale: 1982 (Spania), 1986 (Mexic), 1990 (Italia) și 1994 (SUA).

La ediția din 1986, când Argentina a devenit campioană mondială, Maradona a rămas în istoria fotbalului în special pentru cele două goluri înscrise în sfertul de finală cu Anglia: primul gol înscris cu mâna (despre care ulterior, Diego Maradona a spus că „a fost mâna lui Dumnezeu”), iar al doilea, considerat cel mai frumos gol din istoria campionatelor mondiale de fotbal, când a driblat aproape întreaga echipă a Angliei înainte de a marca.

OGZhOTM3N2MwNTViYTdlZmQ5YzNjYzZlZjk1ZjBl.thumb.jpg.5a0892d9f719b15fcf9c179bfa9a2452.jpg

În ultima parte a carierei sportive, Maradona s-a luptat și cu dependența de cocaină. El a fost suspendat pentru o perioadă de 15 luni în 1991, când a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping.

De asemenea, în 1994, la Campionatul Mondial din SUA, el a fost exclus din lot după ce s-a descoperit că s-a dopat cu efedrină.

S-a retras din fotbalul profesionist în 1997, când a împlinit 37 de ani.

Sursa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate