Sari la conținut

Cel mai important detaliu despre PS5: funcția care nu merge la momentul achiziției


cReaTivEEE [;x]

Postări Recomandate

image.thumb.png.41ecd3a10ae926e1ce1f481e9bebe5a2.png

Deși vor mai trece câteva zile până când se va livra în România, Sony a lansat noul PlayStation 5 și există câteva detalii pe care ar fi bine să nu le omiți.

O consolă PS5, în teorie, vine la pachet cu un SSD de 825GB. Din acest spațiu aparent generos, utilizatorul are acces pentru a-și instala jocuri la doar 667GB. Valoarea finală nu ar suna atât de îngrijorător, dacă nu ai în vedere că jocurile next-gen nu sunt deloc mici. Call of Duty: Black Ops Cold War ocupă 133GB, Demons`s Souls sare la 66Gb, în timp ce Spider-Man: Miles Morales se integrează în 50GB, dacă nu cumva optezi pentru Ultima Edition care ocupă 105GB. Ca referință, aceasta din urmă include și originalul Spider-Man Remastered, lansat pentru PS4.

Aceste detalii sunt demne de avut în vedere, pentru că Sony a confirmat că, cel puțin la lansarea, noul PlayStation 5 nu va suporta extinderea spațiului de stocare printr-un upgrade adus SSD-ului. În teorie, această posibilitate ar trebui să existe la un moment dat, dar nu avem o promisiune clară în acest sens.

Problema ține de testarea compatibilități cu o varietate semnificativă de medii de stocare, cu scopul asigurării unei experiențe de gaming impecabile. Cei de la Sony insistă pe faptul că utilizează în consola PS5 cele mai rapide SSD-uri create vreodată, chiar dacă nu sunt foarte mari. Ca urmare, ar fi păcat să câștigi posibilitatea extinderii acelui spațiu, dar consola să devină brusc mai lentă, cel puțin în cazul anumitor jocuri.

Ca un argument în plus pentru faptul că PS5 va suporta un SSD adițional de tip M.2 este prezența unui slot ușor accesibil în interior, unul care este gol. Din păcate, exact acel slot este dezactivat de Sony la momentul lansării consolei. Rămâne să vedem cât va dura activarea lui, dar reprezintă cu siguranță un detaliu care nu trebuie neglijat dacă te gândești să ai o librărie stufoasă de jocuri instalate.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate