Sari la conținut

Huawei AX3 WiFi 6 review: un router arătos cu câteva funcții utile [VIDEO]


Soft.

Postări Recomandate

Recent am avut la teste un nou router, acesta vine de la Huawei și se numește Huawei WiFi AX3. L-am testat ca pe orice alt router și iată ce a ieșit.

Huawei AX3 este un router performant, cu un procesor quad-core „sub capotă”, care are gigabit și care știe și WiFi 6 – de aici și numele de „AX”, pentru că standardul se numește 802.11ax. Din păcate, trebuie să menționez că eu am testat routerul cu o conexiune la internet de 500 Mbps, deci nu i-am atins întreg potențialul pe cablu. La fel, toate device-urile mele wireless știu doar WiFi 5, nu și 6, dar cred că am atins maximul pe WiFi 5.

Huawei AX3 costă în jur de 500 lei pe la magazinele din România. Îl găsiți la eMAG sau Altex, de exemplu. Bun, acum să trecem la review, pe care, de data aceasta, îl avem atât în format text cât și video.

VIDEO Review

 

Ambalaj și design

În cutie nu găsim mare lucru, dar este strictu necesar: un alimentator, un cablu UTP care arată bine de tot – e subțire, alb și prins cu un șoricel cu scai, și routerul, pe lângă alte câteva cărticele.

Pe cutie vedem cam de ce e capabil routerul și avem tot felul de tehnolgoii listate pe care, probabil, majoritatea nu le vor întelege oricum.

Routerul în sine arată extraordinar de bine. Are un design curat și culoarea alb mat îl face foarte elegant. Se potrivește oriunde în casă și nu trebuie să te chinui să-l ascunzi.

Specificații

Huawei WiFi AX3 este un router cu puternic, cu un procesor quad-core la 1.4 GHz care ajută foarte mult atunci când vine vorba de o încarcare puternică a routerului.

Este un router care știe WiFi 6 și, evident, funcționează atât pe 2.4 cât și pe 5 Ghz. Ce aduce WiFi 6 în plus față de WiFI 5? Pai viteză (până la 20%) și acoperire.

Pe spate routerul are 4 porturi Gitagabit, unul pentru WAN și trei pentru lan. Din păcate, Huawei nu a profitat de procesorul puternic la maxim, dacă mă întrebați pe mine, pentru că mi-ar fi plăcut să văd și un port USB în spate, în care să poți pune un HDD extern sau un stick.

Pe de altă parte, poate n-au vrut să alterneze nicicum experiența wireless, de aceea au păstrat toată acea putere de procesare doar pentru router.

Configurare

Se configurează extrem de simplu acest router. L-am legat la rețea, l-am pornit, m-am conectat la el folosind conectarea NFC – una din cele mai utile funcții ale acestui router (dar care din păcate funcționează doar cu Android) și l-am configurat rapid din browser direct de pe telefon.

Ulterior, am încercat atât interfața WEB de pe un laptop cât și aplicația AI Life, care îți permite să faci setări destul de complexe routerului tau cu doar câteva clickuri: poti configura firewall-ul, poți vedea dispozitivele conectate, îi poți face update de firmware și multe altele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate