Sari la conținut

Coreea de Nord încearcă să fure vaccinul anti-Covid. Hackerii au atacat sistemele companiilor farmaceutice


lyfe

Postări Recomandate

aD01Y2Y2MDFlMzRjNzBlY2M4ZDlmM2U1ZGE5OTYz

Șapte companii farmaceutice care dezvoltă vaccinuri anti-Covid au fost ținta unui atac cibernetic organizat de trei grupări de hackeri care lucrau pentru guvernele Rusiei şi Coreei de Nord.

 

Potrivit BBC, hackerii din Coreea de Nord şi Rusia au încercat să spargă sistemele mai multor companii farmaceutice, implicate în dezvoltarea vaccinului anti Covid. Gruparea rusă ar purta numele de "Fancy Bear", în timp ce celelalte două din Coreea de Nord își spun "Zinc" și "Cerium". Rușii ar fi acționat insistent prin introducerea a milioane de combinații de parole, pentru a putea accesa sistemele informatice. 

Grupările lucrau pentru guvernele Rusiei şi Coreei de Nord. Hackerii au avut drept țintă companii farmaceutice care au vaccinurile anti-COVID-19 în diferite etape ale studiilor. Ţintele au fost din ţări precum Canada, Franţa, India, Coreea de Sud şi SUA. Rusia a negat implicarea, mai scrie BBC. 

"Întrebarea este: fac asta doar pentru informaţii, să vadă care este stadiul, încearcă să răspândească informaţii false despre vaccin sau să fure cercetările? Echipa de securitate trebuie să acţioneze corect în fiecare minut al zilei, în timp ce operaţiunile cibernetice din Rusia trebuie să acţioneze corect doar o singură dată", a declarat Theresa Payton, CEO al Fortalice Solutions, companie expertă în securitate cibernetică.

Nu este pentru prima dată când hackerii încearcă să spargă sistemele companiilor farmaceutice. În iulie, Canada, Anglia şi SUA au fost ţintele atacurilor cibernetice.

sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate