Sari la conținut

Cosmin Olăroiu este campion în China! L-a învins pe Cannavaro și a obținut cea mai bună performanță la Jiangsu


Stendhal

Postări Recomandate

Jiangsu Suning, formația antrenată de Cosmin Olăroiu, a obținut titlul în China, după ce a câștigat finala contra campioanei en-titre Guangzhou Evergrande, antrenată de Fabio Cannavaro, scor 2-1 (2-1, la general).

81bfb30a01ae432a91b621266b9289e7.jpg&w=7

După 0-0 în tur, cele două formații s-au întâlnit din nou la Suzhou. Formația lui Olăroiu a dat lovitura în prelungirile primei reprize, când He Chao, jucătorul lui Guanzhou, a fost eliminat, iar Eder a marcat din lovitura liberă rezultată, de la 17 metri. Jiangsu a ieșit excelent de la vestiare, iar brazilianul Alex Teixeira a majorat avantajul în minutul 48, cu un șut excelent din marginea careului.

Trupa lui Cannavaro a redus din diferență în minutul 61, prin Wei Shibizao, însă nu a mai putut face nimic pentru a întoarce soarta finalei, iar Jiangu Suning a câștigat pentru prima dată titlul de campioană în Superliga chineză. Guangzhou Evergrande, formație la care este legitimat și Paulinho, fostul mijlocaș de la Barcelona sau Tottenham, încheie pe locul secund acest sezon, după ce a câștigat 8 dintre precedentele 9 ediții de campionat.

De partea cealaltă, Cosmin Olăroiu își trece în cont un nou trofeu, după ce a mai câștigat titlul în România (FCSB, 2006), Arabia Saudită (Al Hilal, 2008) și Emiratele Arabe Unite (Al Ahli Dubai, 2012). Printre distincțiile tehnicianului se mai numără o Cupă și o Supercupă a României, cu FCSB, și două Cupe în Arabia Saudită, cu Al Hilal.

"Oli", care mai are contract până în decembrie 2021, o pregătește pe Jiangu Suning din martie 2018, iar în acest sezon a atins cea mai bună performanță. În 2018, formația românului a încheiat pe locul 5, iar în 2019, pe 4.

În acest sezon, campionatul din China a trecut la un sistem eliminatoriu. Jiangsu Suning a încheiat grupa A pe locul 2, cu 26 de puncte, la opt lungimi în spatele liderului Guangzhou Evergrande, iar în fazele eliminatorii a trecut de Chongqing Lifan (1-0, la general), Shanghai SIPG (3-2, la general) și Guangzhou Evergrande (2-1, la general). 

 

@sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate