Sari la conținut

evolutia telefonului mobil


alexafan

Postări Recomandate

Telefonul mobil este astăzi un obiect absolut indispensabil pentru foarte mulţi oameni. Câţiva dintre ei au chiar mai mult de 1 telefon. Cu toate acestea, se pare ca acest obiect a avut o istorie şi o naştere destul de grea, iar trecerea de la telefonul fix la mobil a presupus schimbarea mentalităţilor. Dar de-a lungul secolului al XX-lea, această modernizare a parcurs mai multe trepte. 

În 1910, inventatorul şi omul de afaceri suedez Lars Magnus Ericsson pune în practică conceptul de telefonie mobilă instalându-şi un astfel de dispozitiv în maşina sa. Prin intermediul unei antene bifilare, reuşeşte să se conecteze cu reţeaua de telefonie naţională în timp ce se deplasa prin ţară.

În 1946, inginerii sovietici G. Saphiro şi I. Zaharcenko testează cu succes un telefon montat într-un autovehicul care, pe o rază de 20 de kilometri, se putea conecta la reţeaua locală.

Pe 3 aprilie 1973, Martin Cooper, unul dintre managerii Motorola a iniţiat pentru prima oară un apel de pe telefonul mobil.

La capătul firului fictiv s-a aflat nimeni altul decât Joel Engel, rivalul său de la Bell Labs (actualii Alcatel-Lucent), o altă companie în căutarea revoluţionării tehnologiei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate