Sari la conținut

Așa a început totul! Cum arăta și ce spunea Novak Djokovic la vârsta de 7 ani


Mirela

Postări Recomandate

 

Novak Djokovic a încheiat anul pe prima poziție în clasamentul ATP, pentru a șasea oară în carieră, și își consolidează statutul de legendă a tenisului masculin.

885142426_ODNkYzg1ZjczY2UxYTlhMGNiYjFlYjVlZWM2NDIwZDg.thumb.thumb.jpg.9b813ab1adbf11bed171f7ce020b29a1.jpg

Sârbul în vârstă de 33 de ani, care în juniorat s-a antrenat și în România, adus în țară prin intermediul lui Ion Țiriac, a reușit să treacă peste un an greu, în care a fost criticat pentru organizarea Adria Tour în timpul pandemiei, dar a fost și descalificat de la US Open după ce a lovit, involuntar, un arbitru. 

Ajuns în finala de la Roland Garros unde a dat de Regele Zgurii, Rafael Nadal, Nole s-a înclinat în minimum de seturi, dar a demonstrat că și pe suprafața cărămizie se exprimă la un nivel extrem de ridicat. 

Novak Djokovic, la 7 ani: "Pentru mine, tenisul e o datorie"

Din punct de vedere matematic, Djokovic a aflat ieri că termină 2020, an dat peste cap din cauza întreruperii tenisului, pe primul loc ATP și își egalează idolul, pe Pete Sampras, la capitolul numărului de ani încheiați în fotoliul de lider ATP - 6.

În mediul online circulă de luna trecută câteva poze rare cu Djokovic, în copilărie, când sublinia ce înseamnă tenisul pentru el. Au trecut 26 de ani de la imaginea cu Nole, sârbul a urcat pas cu pas pe treptele performanței, iar fani din toată lumea îl idolatrizează. 

Screenshot_3.png.3d03496c24d3aefa0640b06f9a077f94.png

Novak Djokovic, 17 titluri de Grand Slam în palmares

  • Sârbul are în palmares 17 Grand Slam-uri, la trei distanţă de cele 20 ale marilor săi rivali Roger Federer şi Rafael Nadal.
  • Sârbul va avea 293 săptămâni pe locul 1 ca lider mondial din 8 noiembrie şi se apropie de recordul lui Federer (310).

La începutul anului, Djokovic era nr. 2 mondial, dar l-a depăşit pe Rafa Nadal pe 3 februarie, a doua zi după succesul său cu nr. 8 de la Australian Open.

În acest an, marcat de pandemia de coronavirus, Djokovic a mai câştigat Masters 1000 de la Cincinnati şi Roma, alături de ATP 500 de la Dubai, la care se adaugă titlul în ATP Cup cu echipa Serbiei.

sursa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate