Sari la conținut

Metoda „secreta” prin care PS5 va mentine performanta in jocuri


Livia

Postări Recomandate

image.png

 

 

Ne apropiem cu pasi repezi de lansarea PS5. Consola doreste sa ofere o experienta de gaming de calitate si sa se adapteze cerintelor fiecarui joc. Pentru asta, una din armele secrete ale sale este ajustarea inteligenta a puterii ventilatorului.

Otori Yasuhiro, sef de trib pentru proprietatile mecanice si termice ale consolei, spune ca PS5-ul va colecta date despre comportamentul jocurilor pentru a crea un algoritm care sa ajusteze functionarea ventilatorului. In acest sens, cooler-ul va echilibra temperatura din interior, fara a-si pierde din eficacitate.

 

image.png

 

 

In interviul acordat pe  4Gamer.net (sugerez sa selectati versiunea in engleza de la Google), Yasuhiro detaliaza acest proces. Se pare ca trei senzori termici, montati pe placa de baza si care masoara temperatura APU (accelerated processing unit), vor ajusta apoi ventilatorul, avand ca reper temperatura cea mai inalta.

Poate ca este una din partile mai plictisitoare de hardware, dar contributia ventilatoarelor nu trebuie nicidecum negljiata. Ultimul lucru pe care cineva si l-ar dori atunci cand joaca un titlu destul de pretentios este sa fie asurzit de zgomotul unui ventilator muncit pe branci. Ori asta, ori scaderi substantiale de FPS-uri.


Pana la urma, gestionarea inteligenta a comportamentului unui cooler nu este neaparat ceva nou, dar, pentru PlayStation 5, producatorii vor sa ofere un optim de performanta si stabilitate.

Avand in vedere ca Sony se mandreste cu viitoarea generatie a consolei, ne putem astepta la un progres tehnologic pe cat de avantajos, pe atat de satisfacator.

 

 

Sursa

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate