Sari la conținut

[ Champion Story ] Amumu


sweeeet

Postări Recomandate

Numele campionului: Amumu

Poza:

 RiotX_ChampionList_amumu.jpg

Poveste: 

Amumu este un suflet singuratic și melancolic din imperiul antic al Shurimei, care străbate lumea-n lung și-n lat pentru a-și găsi un prieten. Fiind blestemat cu o vrajă străveche, este condamnat să rămână pe veci singur: atingerea sa înseamnă moarte, iar afecțiunea sa, năruirea tuturor speranțelor. Cei care susțin că l-au văzut îl descriu ca pe un cadavru readus la viață, mic de statură și acoperit cu bandaje de culoarea lichenilor. Amumu a inspirat nenumărate mituri, povești din folclor și legende transmise de-a lungul generațiilor – astfel încât nimeni nu mai poate ști acum care este adevărul.

Locuitorii Shurimei știu cu toții că vântul bate întotdeauna spre asfințit în timpul dimineții, că un stomac plin într-o noapte cu lună nouă este un semn rău și că cele mai mari avuții și comori sunt ascunse sub cele mai grele pietre. Cu toate astea, nu pot cădea nicicum de acord asupra poveștii lui Amumu.

Una din istorisirile cele mai răspândite îl leagă pe Amumu de prima mare dinastie care a condus Shurima, familie care a căzut pradă unei boli îngrozitoare, ce i-a ucis pe toți cu o viteză nimicitoare. Mezinul familiei, Amumu, ar fi fost izolat în camera lui și s-ar fi împrietenit cu o tânără servitoare, care-i auzise țipetele. Fata îi împărtășea noutățile de la curte și îi povestea despre puterile mitice ale bunicii ei.

Într-o dimineață, fata i-a adus vestea morții ultimului său frate; Amumu devenise, astfel, împăratul Shurimei. Întristată de faptul că băiatul era nevoit să sufere o asemenea lovitură în singurătate, fata a descuiat ușa și s-a dus să-l consoleze în persoană. Amumu a îmbrățișat-o, dar s-a retras cuprins de groază: atingerea sa o condamnase pe tânără la aceeași soartă ca a întregii sale familii.

La moartea fetei, bunica ei a aruncat un blestem cumplit asupra tânărului împărat. Furioasă, femeia considera că nepoata sa fusese ucisă de Amumu. Când blestemul a început să-și facă efectul, băiatul a fost prins pe veci într-un moment de suferință, ca o insectă în chihlimbar.

O altă poveste aduce aminte de un alt tânăr pretendent la coroană, unul irascibil, vanitos și predispus la acte de violență. În această versiune, Amumu ar fi fost încoronat împărat al Shurimei încă de la o vârstă fragedă. Convins că este binecuvântat de Soarele însuși, și-ar fi forțat supușii să-l venereze ca pe un zeu.

Amumu a pornit în căutarea legendarului Ochi al lui Angor, un artifact antic ascuns într-o criptă poleită cu aur, obiect despre care se spunea că oferă viață veșnică celui care reușește să-l privească fără teamă. Ani întregi, Amumu a căutat comoara, purtat prin catacombe întortocheate de către sclavii săi, pe care îi forța să se sacrifice în fața capcanelor descoperite pentru ca el să-și poată continua liniștit drumul. Într-un final, Amumu a ajuns în fața unei arcade aurite. Încântat, le-a poruncit zidarilor să dărâme ușa ferecată.

Când împăratul a intrat valvârtej în cameră, hotărât să confrunte Ochiul lui Angor, sclavii au profitat de moment și au zidit la loc masiva ușă de piatră în urma lui. Unii spun că micul împărat a rezistat în întuneric o perioadă îndelungată, până când singurătatea l-a înnebunit și l-a făcut să-și sfâșie singur carnea de pe oase. După aceea, și-a acoperit tot trupul cu bandaje. Viața i-a fost prelungită de puterea Ochiului, așa că a avut timp destul să mediteze la greșelile făcute. Cu toate astea, darul era o sabie cu două tăișuri: Amumu avea să rămână singur pe vecie.

După ce o serie de cutremure a dărâmat cripta, împăratul a reușit să scape de acolo, fără să știe cât timp trecuse de când fusese prins, mânat de hotărârea de a-și îndrepta greșelile.

Cea de-a treia poveste despre Amumu ni-l prezintă pe primul și ultimul yordle care a condus Shurima, care credea cu tărie în bunătatea firii omenești. Pentru a le dovedi tuturor că avea dreptate, a jurat să renunțe la coroană și să-și ducă traiul ca un cerșetor, până în momentul în care avea să-și facă un prieten adevărat. Tânărul împărat era convins pe deplin că semenii lui nu aveau să-l lase la greu.

Deși mii de oameni au trecut zilnic pe lângă cerșetorul yordle, nici măcar unul nu s-a oprit să-l ajute. Tristețea lui Amumu a crescut necontenit, până ce, într-o zi, micuțul yordle a murit de inimă rea. Cu toate astea, povestea nu se termină cu moartea sa: mulți jură că împăratul yordle cutreieră deșertul și acum, în căutarea celui care poate să-i redea încrederea în oameni.

În ciuda discrepanțelor, aceste povești au multe elemente comune. Indiferent de circumstanțe, Amumu este condamnat să trăiască o viață fără sens, singur pentru eternitate și fără niciun prieten. Este blestemat să caute pentru totdeauna prietenia, prezența sa e o năpastă, iar atingerea lui aduce moartea. În nopțile lungi de iarnă, când focul arde tare-n sobă, poți auzi un plânset care vine din deșert. E mumia singuratică, cuprinsă de deznădejde și lipsită pe vecie de consolarea unui prieten.

Indiferent de ținta căutărilor lui Amumu – ispășire, prietenie sau un simplu act de bunătate – un lucru este sigur: încă nu a găsit-o.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Arhivat

Acest topic este acum arhivat și este închis pentru alte răspunsuri.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Termeni de Utilizare & Politică Intimitate