History and tourism
You can open a maximum of 5 topics per day.
Topics that have NOT received an answer for more than 72 hours will be closed.
We do not accept obscene, offensive language brought to any member on the forum!
Subforums
267 topics in this forum
-
- 0 replies
- 276 views
REGULAMENT DESCHIDERE TOPIC NOU Când creaţi un topic nou, acesta trebuie sa fie de minim 3-4 randuri cu informatii relevante. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului. Este recomandată adăugarea unor capturi de ecran sau poze pentru facilitarea procesului de recomandare. Titlul topicului trebuie să definească recomandarea. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi redenumirea topicului. Folosiţi funcţia "Search" pentru a vă asigura că recomandarea nu a mai fost adresată. Încălcarea regulii duce la primirea unui avertisment verbal şi închiderea topicului. Topicurile care …
Last reply by Tavvy, -
- 0 replies
- 84 views
„Biserica Neagra” din Brasov a fost construita in locul unei biserici romanice care data din secolul XIII si care a fost distrusa ca urmare a invaziei tatare din 1241. La inceput, biserica a fost romano-catolica, primind hramul Sfanta Maria. De aceea, s-a numit Biserica Sfanta Maria. Numele de „Biserica Neagra” dateaza odata cu incendiul din 1689. Astfel, la 21 aprilie 1689, un incendiu devastator a izbuncit in centrul orasului si in doar 4 ore totul a fost facut scrum. Au ars altarul, orga şi toate obiectele de cult. Singurul obiect care nu a fost mistuit de flăcări a fost cristelniţa. Cronicile vremii spun ca, in mod inexplicabil, in timp ce aco…
Last reply by dRama @LeagueCs, -
- 0 replies
- 22 views
The amphitheatre was built around 238 AD in Thysdrus, located in the Roman province of Africa Proconsularis in present-day El jem it was constructed by the local proconsul Gordian, who became emperor as Gordian III. .As other amphitheatres in the Roman Empire, it was built for spectator events, and it is one of the biggest amphitheatres in the world. The estimated capacity is 35,000, and the sizes of the big and the small axes are respectively 148 metres (486 ft) and 122 metres (400 ft). The amphitheatre is built of stone blocks, located on a flat ground, and is exceptionally well conserved. In the Middle Ages, it served as a fortress, and the population sought shelter …
Last reply by the real ALFA, -
- 1 follower
- 0 replies
- 46 views
Turnul ARAG (sediul european al asigurărilor ARAG) a fost construit intre anii 1998- 2000, si inaugurat in 2001 . Cu 32 de etaje(si 2 etaje subterane) are o înălțime totală de 124,88 metri, clădirea administrației pe plan eliptic este cel mai înalt zgârie-nori din oraș. Patru etaje de grădină sub formă de atrii spațioase și plantate întrerup podelele birourilor la fiecare șapte etaje. În Turnul ARAG, cei aproximativ 20.000 de metri pătrați de fațadă din sticlă (5,200 panouri de sticla) au fost proiectați ca o așa-numită fațadă cu casetă de arbore, care, datorită principiu…
Last reply by InferNal, -
- 1 follower
- 0 replies
- 49 views
Scurt Istoric: Rheinturm (tradus turnul fluviului Rin), din Düsseldorf, capitala statului federal Renania de Nord-Westfalia, Germania este un turn de telecomunicații din beton, cu o greutate estimativa de 22.500 tone si înalt de 240,5 metri . Construcția a început în 1979 și s-a terminat în 1981. Rheinturm detine antene pentru radio direcționale, transmițătoare FM și TV. Turism: Turnul gazduieste de asemenea si un restaurant rotativ si o punte de observare la o inaltime de 168 metri(sus,se poate vedea din punctul de observare si Domul din Koln, la o distanta in linie dreapta de ~30 km). Urca…
Last reply by InferNal, -
- 0 replies
- 35 views
Tratatul de la Varșovia: Momentul în care Rusia și aliații au făcut un acord ca răspuns la NATO. România, printre statele fondatoare NATO a apărut în anul 1949, având 12 țări fondatoare – SUA, Canada, Franța, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Luxemburg, Danemarca, Norvegia, Islanda, Portugalia, Italia – din necesitatea de a bloca expansiunea comunismului și a URSS în lume. Obiectivul oficial era cel de a pune în aplicare un sistem comun de apărare împotriva unui atac provenit din exterior. Multe dintre principiile aplicate de SUA în timpul Războiului Rece sunt bazate pe scrierile lui George Kennan. Ce a fost Pactul de la Varșovia? …
Last reply by SERBANN, -
- 1 follower
- 0 replies
- 72 views
@Scurta istorie: Podul Hohenzollern , situat langa #catedrala koln , este denumit după Casa de Hohenzollern, familia dinastică de electori, regi și împărați ai Prusiei, Germaniei și României, fondată în sec.XI. De altfel podul este străjuit la capete de patru statui ecvestre ale ultimilor patru împărați ai Prusiei/Germaniei: Friedrich Wilhelm al IV-lea al Prusiei (1840–1861), Wilhelm I (1861–1888), împărat al Germaniei, Friedrich al III-lea (1888), împărat al Germaniei numai 99 de zile și Wilhelm II (1888–1918), împărat al Germaniei. …
Last reply by InferNal, -
- 1 follower
- 0 replies
- 116 views
Domul din Köln (în germană Kölner Dom) este un monument istoric și de arhitectură, catedrală a Arhiepiscopiei romano-catolice de Köln, una din cele mai vechi episcopii din Germania. Patronul protector al domului este Sfântul Petru. Această catedrală este cea mai mare biserică din Germania și este considerată a fi și cea mai mare din Europa de Nord, și una dintre cele mai mari din lume. Catedrala din Köln a fost construită între anii 1248-1473 și este un important loc de pelerinaj deoarece aici se află moaștele Celor Trei Magi. …
Last reply by InferNal, -
-
- Manager Server
- 1 follower
- 0 replies
- 214 views
Un nou studiu a scos la iveală dovezi despre imperiul uitat care era rivalul Egiptului în urmă cu mii de ani, la nivelul dezvoltării. Imperiul hitit s-a prăbușit brusc în jurul anului 1200 î.e.n. / Shutterstock În studiu au fost analizați copaci în vârstă de 3.200 de ani, din Turcia. Potrivit acestora, colapsul misterios al civilizației din Epoca Bronzului ar fi coincis cu o secetă severă din Anatolia, centrul imperiului hitit din acea perioadă. Seceta a fost atât de severă, încât zona e cunoscută drept una din cele mai grav afectate din istorie, scrie National Geographic. Colapsul imperiului a avut loc la finalul Epocii Bronzului, perioadă ce a…
Last reply by devylinn @ Anormalii, -
-
- 0 replies
- 103 views
Nicolae Ceaușescu s-a cunoscut cu Gheorghe Gheorghiu-Dej în închisoare, într-o perioadă în care ideologia socialistă extremă era în afara legii. Gheorghiu-Dej a fost liderul comunist al României între 1947 şi 1965 și a ajutat la ascensiunea lui Ceaușescu în cadrul Partidului Comunist. Cu toate că era simpatizat de către Gheorghiu-Dej, Ceaușescu era de multe ori luat în batjocură de către acesta. Care a fost relația dintre Gheorghiu-Dej și Nicolae Ceaușescu? După ce l-a cunoscut pe Nicolae Ceaușescu în închisoare, Gheorghiu-Dej a început să îl simpatizeze pe acesta, văzând că tânărul venit din Scornicești are potențial pentru a urca pe scara ierarhică în p…
Last reply by dRama @LeagueCs, -
-
- Manager Server
- 1 reply
- 122 views
Era Ceaușescu un dictator ”sărac și cinstit”, complet dezinteresat de aspectele financiare ale puterii? O întrebare al cărei răspuns s-ar putea să nu fie deloc plăcut pentru cei care sunt nostalgici după regimul său. Istoricii au găsit statele de plată din 1989, care se află acum la Arhivele Naționale. Iar aceste documente arată că Ceaușescu era departe de imaginea conducătorului sărac și cinstit: câștiga mult și chiar încălca legislația privind salarizarea. Ce salarii încasa Nicolae Ceaușescu Mai concret, ca secretar general al partidului el primea lunar 16.000 de lei ”retribuţie tarifară” (salariu de bază, cum am spune azi), plus 4.000 de lei spor pentru …
Last reply by peu, -
-
Comisia Centrală a funcţionat la Focşani de la 10 mai 1859 până în februarie 1862. Sarcina acestei comisii consta în realizarea unităţii legislative a Principatelor Unite, după ce se perfectase unirea politică. Pe strada care poartă astăzi numele Comisia Centrală din Focşani a funcţionat, din 1959 şi până în 1862 primul Parlament al ţării, după unirea dintre cele două principate române, Moldova şi Muntenia, sub oblăduirea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. I s-a spus clădirea Comisiei Centrale, aceasta fiind casa boierului căminar Scarlat Bontaş. Boierul a închiriat-o Comisiei, pentru a se pune bazele noii Constituţii cu articole valabile şi astăzi în Cons…
Last reply by dRama @LeagueCs, -
Experții au dezvăluit „secretul” de aur descoperit lângă Stonehenge, dovada unui meșteșug extrem de apreciat acum mii de ani. În urmă cu aproximativ 4.000 de ani, 2 persoane au fost îngropate în apropiere de Stonehenge. Cadavrele aveau bunuri ce au fost descrise drept „costumul unui șaman”, când au fost descoperite în secolul 19. O nouă analiză a scos la iveală adevărul despre aceste bunuri, scrie LiveScience. Ele aveau urme de aur pe suprafața lor, ceea ce indică faptul că au fost folosite pentru a lucra cu metalul prețios. „Secretul” de aur descoperit lângă Stonehenge „Bunurile de la înmormântare reprezintă mai mult decât identitatea unei pe…
Last reply by .GoSSen., -
-
- Manager Server
- 0 replies
- 50 views
La 9 ianuarie 1913 s-a născut Richard Milhous Nixon, al 37-lea preşedinte al SUA. În urma afacerii Watergate, este silit să demisioneze la 9 august 1974 (m. 22 aprilie 1994) Richard M.Nixon a fost primul preşedinte american care a fost constrâns să îşi dea demisia. La 27 iulie 1974, Camera Reprezentanţilor a SUA a decis punerea sub acuzare a preşedintelui Nixon în cadrul afacerii Watergate; la 8 august 1974, acesta îşi înaintează demisia. In contextul razboiului din Vietnam, scandalul Watergate se declanseaza in ’72, acelasi an in care, in luna noiembrie, Nixon va fi reconfirmat la Casa Alba. Pentru blocarea unei scurgeri de informatii delicate cu privire la ope…
Last reply by devylinn @ Anormalii, -
-
- 0 replies
- 123 views
Arheologii au descoperit o civilizație pierdută imensă, ascunsă de mii de ani, cu ajutorul unor noi tehnici de cercetare. Arheologii au descoperit ruinele unei civilizații vaste antice mayașe, ce s-ar fi dezvoltat în urmă cu 2.000 de ani în nordul Guatemalei. Complexul civilizației a fost pierdut până acum, deși includea peste 1.000 de structuri. În total, complexul se întinde pe o arie de 650 de mile pătrate. Așezarea a fost descoperită cu ajutorul unor instrumente laser aeriene, cunoscute drept LiDAR, potrivit VICE. Rezultatele cercetării LiDAR au dezvăluit „o densitate remarcabilă de locații mayașe”. Acestea au fost descoperite în bazinul Mirador…
Last reply by .GoSSen., -
O navă a fost descoperită într-o stare inedită pe fundul celui mai mare lac din Norvegia, Mjøsa, unde a stat de sute de ani. Potrivit experților, nava de sute de ani se află într-o stare aproape perfectă, de parcă ar fi fost înghețată în timp. Epava ar fi ajuns pe fundul lacului cândva în anii 1300 - 1800. Nava a fost descoperită în cadrul proiectului Mission Mjøsa. Proiectul vrea să creeze o hartă a fundului lacului, ce se întinde pe o suprafață de 363 de kilometri pătrați, scrie CNN. Experții vor folosi o tehnologie de sonar cu o rezoluție înaltă. În lac au fost identificate și cantități importante de muniție. O navă a fost descoperită într-o …
Last reply by .GoSSen., -
- 0 replies
- 48 views
În zona Dobrogei, lângă Mangalia, se află peștera Movile. Aceasta a fost necunoscută pentru oameni timp de 5,5 milioane de ani, datorită poziției neobișnuite și a accesului dificil. A fost descoperită întâmplător în 1986 în timpul lucrărilor de construcție pentru o centrală termică. Cercetătorii au descoperit că în peșteră există zeci de specii de păianjeni, scorpioni de apă, lipitori, viermi inelați și melci. Acestea au evoluat și s-au adaptat condițiilor din peșteră. Și-au pierdut culoarea și vederea chiar, deoarece nu există lumină în peșteră. Cercetătorii N.A.S.A au fost atrași de această peșteră, deoarece condițiile sale se aseamănă cu cele din fosele vulca…
Last reply by Sunryse, -
- 0 replies
- 300 views
Cele mai mari dezastre navale din istorie - CUPRINS: Tek Sing HMS Victory Kiangya Toya Maru MV Le Joola SS Mont-Blanc (portul Halifax) RMS Titanic MV Wilhelm Gustloff În urmă cu fix 25 de ani, lumea asista consternată la unul dintre cele mai mari dezastre maritime care s-au produs vreodată din istorie. În fatidica zi de 20 decembrie 1987, din cauza vizibilității reduse, feribotul „Dona Paz”, aflat sub pavilion filipinez, s-a ciocnit cu petrolierul MT Vector. Ambele nave au luat foc și, după aproximativ două ore, s-au scufundat în apele pline de rechini din strâmtoarea Tablas. În…
Last reply by Santiago., -
- 0 replies
- 67 views
Pestera Scarisoara sau Ghetarul de la Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din Romania. Pestera Scarisoara s-a format in timpul glaciatiunii cand muntii in care este situata erau acoperiti de zapada si gheata. Pestera avand decat o singura deschidere in partea de sus se formeaza astfel curenti de aer intre suprafata si pestera care ingaduie pastrarea ghietii. De aici ii vine si numele de Ghetar iar Scarisoara vine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ in vremea cand a fost botezata. Acum apartine de comunei Garda de Sus, judetul Alba. Pestera Ghetarul de la Scarisoara face parte din sistemul …
Last reply by .GoSSen., -
-
- Manager Server
- 0 replies
- 109 views
Caesar, chiar dacă s-a ferit tot timpul de titlul de rex, tocmai pentru a nu leza sentimentele republicane romane, a fost omul politic roman republican care s-a apropiat cel mai mult de această distincție, el declarându-se în schimb dictator in perpetuum. CONSTRUCȚIILE LUI CAESAR LA ROMA În general, funcția de dictator nu era ceva neobișnuit pentru romani, în momentele de criză, când cetatea se afla în război sau era sub asediu, fiind benefică, în viziunea romană, suspendarea celorlalte foruri de decizie, puterea fiind concentrată în mână unui conducător capabil să aducă izbânda cetățenilor. Caesar a fost însă mult mai mult de atât. Dincolo de înfăptuirile milit…
Last reply by devylinn @ Anormalii, -
-
- 0 replies
- 147 views
Lacul Sfânta Ana se află la o altitudine de 949-950 m şi este situat pe teritoriul Rezervaţiei Naturale Mohoş. Lacul este așezat pe fundul craterului unui vulcan stins, denumit Ciomatu Mare, din masivul vulcanic Puciosu. Acesta este locul celei mai recente erupții vulcanice în Carpați și în Europa de Est, care a avut loc acum câteva zeci de mii de ani. De formă aproape circulară, similar cu o paletă de pictor, lacul Sfânta Ana are o lungime de 620 m și o lățime maximă de 460 m, o suprafață de 19,50 ha și o adâncime maximă de 7 m. Lacul își completează apele numai din precipitații, neavând izvoare. Puritatea apei se apropie de aceea a apei distilate, cu numai 0,0029 ml min…
Last reply by .GoSSen., -
- 0 replies
- 136 views
La terminarea celei de-a șasea zi, imediat după facerea lumii și înainte de a se bucura de binemerită zi de odihnă, Creatorul și-a amintit de săculețul lui cu minuni. L-a luat cu grijă de pe un raft prăfuit, a scos dinăuntru un pumn și a presărat cu grijă conținutul din loc în loc, pe toată suprafața lumii. Una dintre acestea a nimerit la un pas de Paralela 45, în județul Caraș-Severin, iar oamenii au numit-o Cascada Bigăr. Se aude că, milioane de ani mai târziu, prin 2013, cascada ar fi ajuns pe locul I într-un oarecare top internațional al cascadelor unice în lume, dar ăsta este doar un zvon. Se mai spune că albastrul izvorului te face să crezi că acolo a căzut cer…
Last reply by .GoSSen., -
Multe dintre marile ziare americane au prezis o victorie a lui Dewey încă de la începutul campaniei. Un articol din New York Times scria în editorial că „dacă Truman este nominalizat, va fi nevoit să ducă cea mai singuratică campanie din istoria recentă”. Poate că nu este surprinzător, atunci, că Truman a ales să nu folosească presa ca mijloc de transmitere a mesajului său. În schimb, în iulie 1948, a pornit într-un ambițios turneu de campanie de 22.000 de mile cu diferite opriri. La fiecare destinație, Truman a cerut oamenilor să-l ajute să-și păstreze postul de președinte. Succesul său final în alegerile din 1948 a fost atribuit în mare parte acestei interacțiuni d…
Last reply by Raresh @ LCS, -
Când Carter a ajuns pentru prima dată în Egipt, în 1891, majoritatea mormintelor egiptene antice fuseseră descoperite, deși puțin cunoscutul rege Tutankhamon, care murise la vârsta de 18 ani, era încă de negăsit. După Primul Război Mondial, Carter a început o căutare intensă a „Mormântului Regelui Tutankhamon„, găsind în cele din urmă treptele către camera funerară ascunse în molozul de lângă intrarea în mormântul Regelui Ramses al VI-lea din Valea Regilor. La 26 noiembrie 1922, Carter și colegul său arheolog Lord Carnarvon au intrat în camerele interioare ale mormântului, găsindu-le în mod miraculos intacte. Astfel a început un proces monumental de excavare în care …
Last reply by Raresh @ LCS, -
-
- Manager Server
- 0 replies
- 108 views
În România regală a începutului de veac XX a avut loc singura mare răscoală și ultima din Europa. Datele statistice ne explică de ce: nivelul de trai al țăranilor era foarte scăzut, în condițiile în care 80% din populație trăia în mediul rural. RĂSCOALA ȚĂRĂNEASCĂ DIN 1907 Preocupată să dezvolte urbanul, să importe forme fără a crea fondul, Monarhia demonstra ruptura evidentă între mizeria satelor românești și (cvasi)progresul general al societății. Vizitele festive nu au fost inventate de comuniști. Realitatea era cosmetizată inclusiv pe vremea regelui Carol I. Februarie 1907: izbucnea conflictul, pe fondul mai multor nemulțumiri, obligații sporite, lipsa pămân…
Last reply by devylinn @ Anormalii, -