MacOS
5 topics in this forum
-
- 0 replies
- 29 views
R E G U L A M E N T S E C Ț I U N E m a c O S [RO] romanian version Conținutul permis: În această secțiune se postează exclusiv tutoriale și informații despre sisteme de operare (macOS). Orice alt tip de conținut riscă să atragă sancțiuni. Prima abatere: Avertisment verbal și închiderea topicului. A doua abatere: Ascunderea topicului și sancțiune de tip warn pe forum, conform regulamentului general al forumului. Durata activității topicurilor: Topicurile vor fi închise automat după 72 de ore (3 zile) de la crearea lor. Căutarea conținutului duplicat: Utilizați funcția de "Search" pentru a verifica…
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
- 1 follower
- 0 replies
- 104 views
L E A G U E C S R O M Â N I A TUTORIAL m a c O S 1. Accesarea Terminalului Apasă Command + Space pentru a deschide Spotlight Search. Tastează Terminal și apasă Enter. 2. Verificarea porturilor deschise Porturile deschise pot fi verificate folosind comanda netstat. Iată câțiva pași: Rulează comanda pentru a lista conexiunile active și porturile ascultate: sudo lsof -i -P -n lsof listează fișierele deschise. Opțiunile: -i filtrează conexiunile de rețea. -P afișează numerele porturilor (nu numele serviciilor). -n dezactivează rezolvarea DNS pentru a accelera afișarea. …
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
- 0 replies
- 35 views
Bună ziua, LEAGUECS ROMÂNIA! Astăzi, am revenit cu un nou tutorial pentru a vă familiariza cu sistemul de operare macOS cât și creierul acestui sistem și anume "terminalul." Terminalul pe macOS este o interfață de linie de comandă (CLI) care permite utilizatorilor să interacționeze direct cu sistemul de operare folosind comenzi text. Este similar cu aplicația Command Prompt din Windows sau Shell-ul din Linux, și le permite utilizatorilor să gestioneze fișiere, să configureze setări, să instaleze software și să ruleze scripturi mai avansate decât pot fi efectuate din interfața grafică obișnuită. Funcționalități principale ale Terminalului: Navigare prin s…
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
- 0 replies
- 26 views
În acest articol-tutorial ceva mai avansat vom vorbi despre metoda prin care un dispozitiv extern de stocare poate fi utilizat pe post de drive bootabil pentru macOS. Pentru a instala macOS nu ai nevoie de un installer bootabil. Însă un astfel de installer poate fi extrem de util dacă dorești să instalezi macOS pe mai multe dispozitive fără să descarci sistemul de operare pe fiecare dispozitiv în parte. În prezent, atât macOS Mojave, cât și macOS High Sierra primesc suport Apple. Pentru a descărca installerul, poți utiliza aplicația App Store. Odată descărcat, installerul va porni automat. Ieși din installer fără să continui procesul de insta…
Last reply by Dexter. @ GOV.RO, -
- 0 replies
- 116 views
Mac OS sau Mac Operating System (pentru cei care nu sunt fani abrevieri) este sistemul de operare dezvoltat de catre cei de la Apple, in 1984, si a fost folosit pe primele calculatoare de tip Macintosh. Asa cum probabil stii, acest sistem poate fi regasit doar pe dispozitivele create de catre acest furnizor (nu este open source) – este conceput special pentru hardware-ul pe care este instalat. Prin folosirea acestuia, computerele celor de la Apple au devenit mult mai usor de utilizat decat cele cu sistem de operare MS-DOS. Iata mai jos cateva caracteristici ale acestui sistem de operare: Asa cum spune producatorul, „pe un Mac totul este conceput sa functionez…
Last reply by Dexter. @ GOV.RO,